Afyon Kocatepe Üniversitesi, Gastronomi Kulübü, Taşpakon, Denizli Aşçılar ve Pastacılar Derneği ve Pamukkale Üniversitesi Gastronomi Topluluğu’nun iş birliği ile Denizli’de düzenlenen Yöresel Gastronomi Festivali’ne katıldı. Festivalde Türkiye ve K.K.T.C’den üniversiteler, alanlarında uzman isimler, öğretim elemanları ve öğrenciler vardı.  Taşpakon Genel Başkanı Gökhan Tufan ve Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice tarafında verilen Türk Mutfağı Konferansı ile başlayan etkinlik, Taşpakon’a bağlı 7 bölge federasyonunun yöresel yemek sunumu ve ikramları ile devam etti. Gün boyu süren festivalde Beykent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Esat Özata, Gastronometro Direktörü Maximilian Thomae, Chefs Table Mutfak Akademisi Kurucusu ve Şefi Serkan Bozkurt, Metro Kültür Yayınları Yayın Yönetmeni Nilhan Aras, Yemek Stilisti ve Fotoğrafçısı Mesut Erdoğan, EKS Mutfak Akademisi Kurucusu ve Şefi Eyüp Kemal Sevinç ve Hürriyet Gazetesi Yemek Yazarı Sahrap Soysal panelist ve konuşmacı olarak deneyimlerini paylaştılar. Afyon Kocatepe Üniversitesini temsilen  öğrencilerimizden Melike Zeranaoğlu, Meryem Demir, Tolga Kaya, Hüseyin Sami Arıcı, Tolga Arnak ve Meliha İkbal Aksal katılmışlardır.

Bizleri böylesine güzel bir organizasyona davet ettikleri için başta Pamukkale Üniversitesi Gastronomi Topluluğu ve Turizm Fakültesi  olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

20 Mart 2017, Pazartesi 252 kez görüntülendi