Sevgili Üniversite Adayları,

Yoğun ve Zorlu Bir Hazırlık ve Sınav Maratonu Sonrasında Tercih Aşamasına Gelmiş Bulunmaktasınız. Bu Süreçte Sizlere Fakültemiz Hakkında Bilgi Vermesi Adına Fakülte Tanıtımımızı İncelemenizden Onur Duyarız.

Turizm Fakültesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin Ahmet Necdet Sezer Kampüsü içerisinde, 5. Eğitim Binasında yer almakta ve bünyesinde; “Turizm İşletmeciliği”, “Gastronomi ve Mutfak Sanatları” ve “Turizm Rehberliği” bölümlerinde normal ve ikinci öğretim olmak üzere 6 farklı lisans programı ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. 1000'den fazla öğrencinin eğitim gördüğü Turizm Fakültesi'nde 1 Profesör Doktor, 4 Doçent Doktor, 6 Yardımcı Doçent Doktor, 2 Öğretim Görevlisi, 1 Okutman ve 3 Araştırma Görevlisi olmak üzere 17 (on yedi) öğretim üye ve elemanı ile 6 idari personel görev yapmaktadır.

Çağdaş bir üniversitenin iyi bir eğitimin yanında sosyal etkinlikler yoluyla da oluşacağının bilincinde olan üniversitemiz, bu doğrultuda birçok etkinliğe önderlik etmektedir. Fakültemiz bünyesinde öğrencilerimizin kendilerini sürekli geliştirmelerine olanak sağlayacak şekilde faaliyet gösteren “Turizm Topluluğu” ve “Gastronomi Kulübü” olarak iki farklı öğrenci kulübü bulunmaktadır. Turizm Fakültesi öğrencilerinin etkin çalışma ve çabalarıyla akademik yıl içerisinde kültürel, tarihi ve doğal zenginlikleri bulunan il ve bölge gezileri ile çeşitli konularda seminer, sempozyum, konferans, panel, söyleşi, bölüm çayları ve piknik gibi çeşitli sosyal aktiviteler düzenlenmektedir.

Mezunlarımız özel sektörde faaliyet gösteren konaklama işletmeleri (oteller, tatil köyleri vb.), seyahat işletmeleri (A,B,C Grubu Seyahat Acenteleri, Ulusal ve Uluslararası Havayolu Şirketleri vb.), yiyecek içecek işletmeleri ve turizm sektöründe faaliyet gösteren diğer kurum-kuruluş-işletmelerde orta ve üst düzey yönetici olarak iş bulabilme imkânına sahiptirler. Ayrıca mezunlarımız Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puanına göre kamu kurum ve kuruşlarının ilgili birimlerinde istihdam olanaklarına ve lisansüstü eğitimlerine devam ederek üniversitelerin akademik kadrolarında da kariyer imkânı bulabilmektedirler.  Tam da bu noktada Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi bünyesinde Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı yüksek lisans ve doktora  programları ile Turizm Rehberliği Anabilim Dalı tezsiz yüksek lisans programlarında da lisansüstü eğitim vermektedir.

Değerli Üniversite Adayları, Sizler de Geleceğinizi Bugünden İnşa Etmek İstiyorsanız, Yetkin, Yeterli ve Donanımlı Bir Eğitimin ile Birlikte Sosyal Gelişim ve Kişisel Beceri Düzeylerinizi de En Üst Seviyeye Çıkartmak İstiyorsanız Sizleri AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ ' ne Davet Ediyoruz.

 

21 Temmuz 2016, Perşembe 56 kez görüntülendi